INTERVIEW SMART DELTA DRECHTSTEDEN

KoffiePartners is een duurzame koffieleverancier uit de Randstad. Al meer dan 35 jaar staat het bedrijf voor constante kwaliteit, betrouwbare koffiemachines en super snelle en vriendelijke service. Als duurzame koffieleverancier stelt KoffiePartners ambitieuze doelen voor de toekomst en proberen ze met creatieve innovaties het verschil te maken. Maar wat drijft KoffiePartners en wat doen ze precies voor een beter klimaat? Bart Brouwer, eigenaar van KoffiePartners vertelt je er graag meer over.

Bart Brouwer

“Duurzaam ondernemen geeft een goed gevoel, is goed voor je bedrijfsvoering en financieel ook aantrekkelijk.”
DUURZAAM PAND

“Dit pand hebben we zo duurzaam mogelijk laten bouwen. In heel het gebouw vind je LED-verlichting en het pand wordt volledig voorzien van elektra gegenereerd door de 270 zonnepanelen op het dak. Daarbij vind je in ons pand verschillende circulaire meubels, gemaakt van gerecycled koffiedroes.” 

GROENE BEDRIJFSVORMING

“Ook in onze bedrijfsvoering zijn we actief bezig met duurzaam ondernemen. De auto’s die we aanschaffen zijn zoveel mogelijk elektrisch. Verder letten we erop dat leveranciers duurzaam bezig zijn. Denk aan recyclebare verpakkingen, roerstaafjes gemaakt van bamboe en het hergebruiken van waterfilters. 

Met elkaar doen we dus al veel rondom duurzaam ondernemen, maar hier stopt het niet. Er lopen meer projecten om de voetafdruk van KoffiePartners zo klein mogelijk te houden. Zo onderzoeken we hoe we het regenwater kunnen opvangen en zijn we continu bezig met afvalverwerking. Ons doel is om uiteindelijk alles te kunnen hergebruiken. Daarnaast gaan we binnenkort op pad met collega’s om de ‘plastic soep’ uit het water te vissen.”

100% PERFECT

“Een ander mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen is ons eigen koffiemerk Cento%. De gedachte van dit merk: alles moet 100% perfect zijn. Dus ook omtrent duurzaam ondernemen. Het merk is 100% biologisch, 100% fairtrade, 100% CO2-neutraal, 100% aluminiumvrij & recyclebaar en 100% maatschappelijk verantwoord. Per verkochte doos Cento% doneren wij 1000 liter schoondrinkwater via de Made Blue Foundation. Tot nu toe hebben we 18 miljoen liter schoon drinkwater gecompenseerd. Hierdoor hebben 250 gezinnen in Afrika 10 jaar lang toegang tot schoon drinkwater.” 

EEN GEZAMENLIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

“De reden dat wij zo duurzaam mogelijk willen zijn? Wij vinden dat het een gezamenlijke verantwoordelijkheid is om voor onze planeet te zorgen. Zodat de generatie na ons óók nog normaal kan leven. Mijn advies: Start gewoon, al is het met iets kleins. En houd in gedachten dat je door duurzaam bezig te zijn, niet hoeft in te leveren op comfort. Sterker nog, je leeft lekkerder doordat het een fijn gevoel geeft om goed bezig te zijn!” 

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud