Friso Steegstra van ThermoNoord: ‘Veel bedrijven houden te veel stroom over’

Ze zijn een technische groothandel in warmte- en klimaattechniek, dus weten veel van duurzaamheid. Maar hoe duurzaam zijn de panden van Thermonoord zelf? Drie vragen aan Friso Steegstra, accountmanager Klimaat bij ThermoNoord.

1. Brengen jullie zelf ook in de praktijk wat jullie verkopen?
“ThermoNoord heeft net als elk ander bedrijf een maatschappelijke verantwoordelijkheid om óók een bijdrage te leveren aan energiebesparing en minder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

Dit is tegelijkertijd ons vak: anderen motiveren en adviseren bij het kiezen van de juiste duurzame installaties. Het is dus een ‘practice what you preach’.”

2. Op welke duurzame maatregelen zijn jullie het meeste trots?
“Duurzaamheid is altijd een combinatie van maatregelen. We hebben een pand met meer comfort en we gebruiken minder energie.

Het gerenoveerde deel van ons pand in Gorredijk wordt verwarmd en gekoeld met een combinatie van verschillende warmtepompen. Daarnaast wordt het op een energiezuinige wijze geventileerd om zodoende een comfortabele en gezonde werkomgeving te creëren. De benodigde stroom komt van de zonnepanelen op ons dak.”

Deze duurzame maatregelen leveren ons kennis, ervaring, comfort, een lagere energierekening en een prachtig gebouw op!”

3. Welke tips kunnen jullie andere ondernemers meegeven?
“Mijn belangrijkste tip is: maak een totaalplan! Veel bedrijven maken de opmerking dat ze stroom over hebben en dat ze daar nog iets mee willen doen. Dat kan twee dingen betekenen: ze hebben te veel zonnepanelen gekocht of ze hebben vooraf geen plan gemaakt en uitgerekend hoeveel stroom/zonnepanelen er eigenlijk nodig zijn.”

Bekijk hier het bedrijfsprofiel van ThermoNoord:

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud