Bedrijf

Uitgelichte afbeelding

OPNIEUW!, Buitenpost

Newtonstraat 20
9285 XX Buitenpost

Sinds mei 2023 hebben we 256 zonnepanelen op het dak. OPNIEUW! is gebaseerd op het 10R-model van circulariteit.  Zo maken we onze eigen circulaire producten, gemaakt van afgedankte en hergebruikte materialen. Afval proberen we om te zetten tot weer een mooi 'nieuw' product.
Ons bedrijf zit vlakbij het station en treinreizen wordt gestimuleerd. Als er een product geleverd moet worden op locatie, wordt het zo ingepland dat er zo min mogelijk transport nodig is.

Thema's


Foto's

Toegepaste maatregelen

Vloerisolatie, Ledverlichting, Rapporteren & monitoren, Sturen, Optimalisatie productieproces, Afvalscheiding en -preventie, Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer, Schoonmaken, Reinigen en ontvetten, Kantine en (groot)keuken, Circulaire bedrijfsvoering, Circulair bouwen, Circulair productieproces, Circulaire (kantoor)inrichting, Samenwerking in productieketen en kennisdeling, Duurzaam vervoerplan, Reduceren ‘leeg retour rijden’, Regeling thuis- en/of telewerken, Organisatiecultuur sociale missie, Intern en extern HR-beleid, Diversiteit, Mensenrechten, Gezondheid medewerkers

Over dit bedrijf

OPNIEUW! … vindt het belangrijk om haar bijdrage te leveren aan een schonere wereld. In ons productieproces ontwikkelen wij producten zonder nieuwe grondstoffen aan te boren. De producten die wij zelf ontwikkelen en produceren worden gemaakt van hergebruikte materialen. Hierdoor is ieder product uniek met een eigen verhaal. Zo vermaken wij oude petflessen tot akoestische oplossingen, oude treinonderdelen tot tafels en banken, oude rugkappen tot lampen, en dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Afval resulteert hierbij tot nieuw circulair meubilair! 

Daarnaast verzamelen wij (kantoor)meubilair dat we vervolgens upgraden en als nieuw weer aanbieden. We verlengen de levensduur van meubels door ze opnieuw te stofferen en te repareren. Ook heb je de mogelijkheid om kantoormeubilair te huren, als je bijvoorbeeld tijdelijk kantoormeubilair nodig hebt tijdens een verhuizing. 

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud