Bedrijf

Uitgelichte afbeelding

Groene Kazerne, 't Harde

Graaf Reinoldweg 39
8084 JG 't Harde

Energiebesparende maatregelen omvatten onder andere spouwmuurisolatie, wand- en vloerverwarming, drievoudig glas en een lucht/water-warmtepomp. Ledverlichting is overal toegepast. Het pand is grotendeels afgekoppeld. Er is een wadi aangebracht en een open verharding, zodat de wijk voorbereid is op grote hoeveelheden regenwater.

 

Thema's


Foto's

Toegepaste maatregelen

Spouwmuurisolatie, Lage temperatuurverwarming (LTV), Groendak, Lucht/water-warmtepomp, Wadi/waterplein, Isolerend glas, deuren & kozijnen, Wand- en vloerverwarming, Kantine en (groot)keuken, Bevordering biodiversiteit, Moestuin / pluktuin, Faunavoorziening

Beschreven maatregelen
Over dit bedrijf

De Groene Kazerne is jarenlang als kazerne gebruikt. We wilden graag de geschiedenis en het authentieke karakter van het pand bewaren. Bovendien was renoveren sneller dan nieuwbouw. Door de genomen duurzame maatregelen zitten we nu op label B (De warmtepomp nog niet meegerekend). 

Omdat we snel in het pand wilden trekken, hebben we ervoor gekozen om de renovatie en verduurzaming gefaseerd aan te pakken. We hebben prioriteiten gesteld en gekeken wat direct opgepakt moest worden en wat eventueel ook mogelijk was om uit te stellen.

We zijn begonnen met spouwmuurisolatie. Doordat de indeling van het gebouw werd aangepast, konden de belangrijkste ruimtes ook meteen worden voorzien van wand- en vloerverwarming. Die werken met lage-temperatuurverwarming. In mei 2023 is ook de lucht/water-warmtepomp geïnstalleerd. 

Het meest trots zijn we op de fijne, open en warme sfeer die we in het kantoorgebouw konden brengen. Onze intentie is om zo min mogelijk energie te verbruiken en uiteindelijk volledig van het gas af te gaan. 

Het pand is onlangs opnieuw beoordeeld en toen hebben we dus energielabel B gekregen. Het oorspronkelijke label van het pand is G, dus dat is al een hele stap in de goede richting!

In de Groene Kazerne zijn sinds het voorjaar van 2022 verschillende duurzame initiatieven gevestigd.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud