Tijdens de Nationale Duurzame Bedrijven Route op 3 & 10 maart delen duurzame koplopers kennis en praktijkervaring over het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. In deze handleiding vindt u meer informatie over het openstellen van een bedrijf.


Openingstijden doorgeven
Het is nu mogelijk om via het dashboard uw openingstijden door te geven. U kunt zelf aangeven op welke tijdstippen en dagen de bezoekers welkom zijn. Ook kunt u aangeven hoeveel bezoekers zich op deze momenten kunnen inschrijven.

Mocht u belangrijke informatie willen delen met de bezoekers (over bijvoorbeeld de route of veiligheidsvoorschriften), dan kunt u deze toevoegen aan het formulier. Na opslaan worden de openingstijden zichtbaar op uw bedrijfspagina, waar geïnteresseerden zich kunnen inschrijven.

Overzicht van bezoekers
Zodra iemand zich inschrijft voor een bezoek, ontvangt u een bevestigingsmail in uw mailbox. De bezoekers ontvangen ook een bevestigingsmail met uw adresgegevens en eventuele opmerkingen die u heeft doorgegeven.

Een compleet overzicht van alle bezoekers en hun contactgegevens kunt u vinden in het dashboard. Hier kunt u ook nieuwe inschrijvingen stopzetten of een extra bezoekmogelijkheid toevoegen.

Coronamaatregelen
Voor een veilig bezoek adviseren wij om de (geldende) basisregels in acht te nemen. Houd er rekening mee dat mensen tijdens het bezoek afstand van elkaar kunnen houden en biedt eventueel de mogelijkheid om handen te desinfecteren. Wij vragen bezoekers om bij gezondheidsklachten het bezoek te annuleren.

Bij aanscherping van de maatregelen wordt door de organisatie heroverwogen of de open dagen doorgang kunnen vinden op 3 & 10 maart. In dit geval wordt u hierover tijdig geïnformeerd.

Invulling van het bezoek
Mensen hebben zich ingeschreven voor een bezoek aan uw bedrijf omdat zij graag meer willen weten over de duurzame toepassingen. Hoe u deze informatie met hen wilt delen, is geheel aan u. U kunt ervoor kiezen om dit middels een presentatie, rondleiding of groepsgesprek te delen; afhankelijk van de mogelijkheden binnen uw bedrijf.

Interessante onderwerpen om te behandelen:

  1. Besluitvormingsproces binnen de organisatie
  2. Samenwerking en inzet van derden partijen
  3. Combinatie & integratie van duurzame toepassingen
  4. Werking van duurzame installaties

Het Platform Duurzame Bedrijven zet een promotiecampagne in om het evenement onder de aandacht te brengen. Denk hierbij aan nieuwsberichten in de krant, sociale media en een betaalde advertentiecampagne. Daarnaast promoten de samenwerkende gemeenten de bezoekmogelijkheden via hun kanalen.

Maak uw eigen bedrijf zichtbaar
Om uw eigen netwerk te attenderen op de Nationale Duurzame Bedrijven Route, kunt u gebruik maken van de promotieteksten van Platform Duurzame Bedrijven. Daarnaast ontvangt u via de post een bordje die u kunt ophangen bij hoofdingang van uw bedrijf.

Ziet u verder mogelijkheden om posters, banners of vlaggen in uw bedrijf te hangen? Een aantal producten kunt u bestellen via het bestelformulier op de website. Voor specifieke wensen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

  • Houdt bij een rondleiding rekening met de veiligheidsvoorschriften binnen het bedrijf.
  • Zorg ervoor dat vertrouwelijke informatie afgeschermd is voor bezoekers.
  • Mocht u koffie, thee of fris willen schenken, zet dit van tevoren alvast klaar. Zo heeft u hier tijdens het bezoek geen omkijken meer naar.
  • Bekijk ook eens de andere bedrijven die opengaan. Wellicht is het voor u ook interessant om een bedrijf te bezoeken.
  • Deel het bezoek op sociale media met de hashtag #Duurzamebedrijvenroute.


Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over de Nationale Duurzame Bedrijven Route? Laat het ons weten via het contactformulier op de website. Wij helpen u graag op weg!

Scroll naar top
Skip to content