Bedrijf

Uitgelichte afbeelding

P. van Leeuwen Jr's Buizenhandel BV, Zwijndrecht

Lindtsedijk 100
3336 LE Zwijndrecht

Het gehele pand is uitgevoerd met LED-verlichting i.c.m. bewegingssensoren. Op het dak van het magazijn in Zwijndrecht zijn 9.100 zonnepanelen aangebracht. Er is een groenstrook aangelegd bij de magazijnen en bijenkorven geplaatst.

Thema's


Foto's

Toegepaste maatregelen

PV-panelen, Ledverlichting, Bewegingssensor, Passieve zonwering, Geautomatiseerde deuren, Industriële warmtepomp, Weersafhankelijke regeling, Electrische verwarming, Frequentiegeregelde cv-pomp, Tijdschakelklok ruimteverwarming, HR-boiler, Thermostatische radiatorkranen, Mechanische ventilatie, Frequentiegeregelde ventilator, Vraaggestuurd ventileren, Ventilatiekanalen luchtdicht, Capaciteitsregeling ruimteventilatie, Recirculeren ventilatielucht, Koelinstallatie productie inzetten voor koeling gebouw, Vraaggestuurd koelen, Koelen met koude buitenlucht, Gebouwbeheersysteem (GBS), Slimme meter, Energiemonitor, Tijdschakelklok, Rapporteren & monitoren, Sturen, Afvalscheiding en -preventie, Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer, Bedrijfskleding, Print- en kopieerbeleid, Schoonmaken, Reinigen en ontvetten, Serverruimte | ICT, Kruidenrijke berm, Samenwerking in productieketen en kennisdeling, Elektrische auto’s, Biobrandstoffen, Duurzaam vervoerplan, Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl, Onderhoud voertuigen, Elektrische oplaadpunten, Regeling thuis- en/of telewerken, Bevorderen transport per spoor en/of schip, Carpoolen, samen rijden of vanpoolen, Intern en extern HR-beleid, Diversiteit, Mensenrechten, Gezondheid medewerkers

Over dit bedrijf

Het thema duurzaamheid is verankerd in de bedrijfsstrategie van Van Leeuwen Buizen. Sinds 2021 heeft Van Leeuwen voor haar vestigingen Zwijndrecht, Ulft en Vianen het ISO14001 certificaat.

Drie jaar geleden is het kantoorpand in Zwijndrecht volledig gerenoveerd. Hierbij is een aantal duurzaamheidsmaatregelen doorgevoerd, zoals LED verlichting aangestuurd met bewegingssensoren, het afschaffen van wegwerpservies en het vergemakkelijken van online vergaderen met moderne apparatuur. Om het gebouw een aangename temperatuur te geven is er een duurzame en energiezuinige installatie op basis van lucht-water koeling geplaatst in plaats van koudemiddel.

Op 13 september 2022 is een zonnepaneleninstallatie met maar liefst 9.100 zonnepanelen op het dak van het magazijn in Zwijndrecht  in gebruik genomen. De installatie heeft een capaciteit van 5 Megawatt piek. Hiermee zet Van Leeuwen een belangrijke stap in de reductie van CO2-emissie. Met een totaal oppervlak van 23.500 m² aan zonnepanelen produceert Van Leeuwen voldoende elektriciteit om al haar vestigingen in Nederland en België van eigen groene stroom te voorzien. Daarnaast levert Van Leeuwen terug aan het net voor 300 huishoudens in Nederland. Op eigen terrein zijn voldoende laadpalen beschikbaar voor eigen personeel en bezoekers.

Als interne bedrijfsmiddelen zoals vorkheftrucks, tractoren en mobiele kranen vervangen worden, rijden ze ofwel elektrisch ofwel op HVO100 biodiesel.

Van Leeuwen werkt ook aan het verminderen van CO2 reductie in scope 3. Concrete acties zijn:

  • het op voorraad houden en promoten van stalen buizen gemaakt van CO2 gereduceerd staal
  • het ter beschikking stellen van elektrische pool-auto's
  • het invoeren van een nieuw lease-plan, waarbij alle nieuwe leaseauto's elektisch zijn.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud