Uitgelichte afbeelding

Groene Kazerne

Graaf Reinoldweg 39
8084 JG 't Harde

Uitgelichte afbeelding


Omschrijving

't Harde
Van G naar label C!
In het voorjaar van 2022 hebben we met meerdere bedrijven de intrek genomen en de Groene Kazerne. Het pand is jarenlang als Kazerne in gebruik geweest. We wilden graag de geschiedenis en het authentieke karakter van het pand bewaren en bovendien was renoveren sneller dan nieuwbouw.  Het pand moest wel grondig gemoderniseerd worden, en ingericht als kantoorpand. Onze intentie is om zo min mogelijk energie te verbruiken en volledig van het gas af te gaan. 

Omdat we snel in het pand wilden trekken, hebben we ervoor gekozen om de renovatie en verduurzaming gefaseerd aan te pakken. We hebben echt prioriteiten moeten stellen: we hebben gekeken wat direct opgepakt moest worden, en wat eventueel ook mogelijk was om uit te stellen. We zijn begonnen met spouwmuurisolatie. Doordat de indeling van het gebouw werd aangepast, konden de belangrijkste ruimtes ook meteen worden voorzien van wand- en vloerverwarming. Die werken met lage temperatuurverwarming. Hiermee is het pand voorbereid op de installatie van de lucht-water warmtepomp, die later dit jaar wordt geïnstalleerd. 

Het trotste zijn we op de fijne, open en warme sfeer die we in het kantoorgebouw hebben kunnen brengen én dat het pand nu klaar is om van het gas af te gaan. Als we meer tijd hadden gehad, dan hadden we dit jaar al meer maatregelen genomen. Maar het pand is onlangs opnieuw beoordeeld en toen hebben we energielabel C toegekend gekregen. We komen van label G, dus dat is al een hele stap in de goede richting

Toegepaste maatregelen

Spouwmuurisolatie, Lage temperatuurverwarming (LTV)

Foto's


Kenmerken
Aantal werknemers: 10-50 werknemers
Bedrijfstak: Zakelijke dienstverlening
Keurmerken / Certificeringen
Duurzame toepassingen zijn doorgevoerd op : Milieu (biodiversiteit, ecologische bedrijfsvoering, fijnstofuitstoot, klimaatadaptatie)
Type gebouw: Kantoorgebouw
Bouwjaar: 1956
Energielabel C
Bouwconcept:


Aanvullende informatie


Scroll naar top
Skip to content