Bedrijf

Uitgelichte afbeelding

Autogroep Ursem Barten Purmerend, Purmerend

Binnenzeestraat 1
1446AB Purmerend

Het dak ligt vol met zonnepanelen waarvan de energie wordt opgeslagen in 45 kWh second life batterijen, er is overal LED-verlichting geplaatst en er zijn laadpalen voor elektrische auto’s. Binnen de Autogroep wordt structureel aandacht besteed aan afvalscheiding op de werkvloer.

Thema's


Foto's

Toegepaste maatregelen

Ledverlichting, Dakisolatie, Wandisolatie, Gevelisolatie, Vloerisolatie, Isolerend glas, deuren & kozijnen, PV-panelen, Print- en kopieerbeleid, Circulaire bedrijfsvoering, Samenwerking in productieketen en kennisdeling, Elektrische auto’s, Intern en extern HR-beleid, Diversiteit

Over dit bedrijf

Na ruim één jaar bouwen opende Autogroep Ursem Barten eind 2018 in Purmerend een modern pand van 2000 m2 dat volledig in het kader staat van erkend duurzaam. Zo ligt het dak vol met zonnepanelen, is overal LED-verlichting geplaatst en zijn er laadpunten voor elektrische auto’s. Als specialist op het gebied van elektrische en hybride auto’s is duurzaamheid de enige optie voor Autogroep Ursem Barten. Dit komt ook terug in het nieuwe onderkomen.

Als enige in Nederland

De nieuwe showroom en werkplaats voorzien zichzelf voor 80% van het jaarlijkse stroomverbruik op een duurzame manier. Dit wordt bereikt door energie op te wekken met 370 zonnepanelen, en dit op te slaan in een 45 kWh batterij. Hiermee kan het pand de nacht overbruggen. Zo branden lampen in de avond op deze batterij en niet op het netstroom. De batterij bestaat uit vier accupakketten die afkomstig zijn van hybride voertuigen. Zo hebben de accu’s een waardig tweede leven gekregen. Deze unieke, innovatie en vooral duurzame oplossing is nog nooit eerder toegepast binnen het autodealer-landschap! “Probeer maatregelen te treffen waardoor je zoveel mogelijk off grid raakt en dus het net zo min mogelijk belast.” geeft Lars Welbers van Autogroep Ursem Barten mee aan andere ondernemers.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud